kran

S Kran kitom se može u vlastitoj organizaciji izraditi kran dizalica

Kranovi su nezamjenjivi u čitavom nizu industrija i u građevinarstvu te su jedan od najvažnijih izuma u povijesti. Omogućili su tehnološki napredak i povijesno važna postignuća. Moderne kran dizalice su tehnološki sofisticirane, pouzdane i sigurne te prilagođene različitim namjenama i različitim radnim okruženjima gdje se podižu teški tereti – od manjih servisnih radionica do brodogradilišta, građevinarstva i različitih industrija.

Proizvođaći dizalica uvijek traže nova rješenja za njihov što optimalniji i sigurniji rad. Tvrtka Indenna sa sjedištem u Sloveniji je stekla ugled svojim visokoprofesionalnim radom i inovativnim pristupom u izradi kran dizalica. U svom proizvodnom programu ima također Kran kit – to je cjelovit komplet opreme, s kojom može kupac sam ili uz pomoč Indennine profesionalne ekipe sastaviti mosnu dizalicu.

 

kran

Kranovi su oblikovali povijest i napredak čovječanstva

Ne samo danas nego i u povijesti su najveća i najimpresivnija građevinarska postignuća mogla postati stvarnost samo uz pomoč kranova. Njihova sposobnost podizanja, spuštanja i premještanja teških materijala bila je cijenjena već prije više od 2000 godina u Kini, gdje su se pojavili prvi put i su se koristili za gradnju i navodnjavanje pa i kod ratovanja, i u Mezopotamiji.

Kasnije su bili osnovna mehanizacija kod izgradnje velikih hramova i Partenona u antičkoj Grčki te dvoraca i katedrala u srednovijekovnoj Europi. Zajedno sa ostalim napretkom su bili cijelo vrijeme, od industrijske revolucije sve do danas bitni dio važnih inženjerskih projekata – impresivnih zgrada, mostova i omogućili su procvat mnogih branša industrije. Danas su neizostavan dio modernog radnog procesa unutar širokog spektra djelatnosti.

Industrijske kran dizalice

Postoje različite vrste s obzirom na namjen upotrebe i maksimalnu nosivost. Mosna dizalica može biti jednogredna ili dvogredna i se upotrebljava za sve situacije u proizvodnji jer ima vrlo visoku nosivost – jednogredna oko 12 tona, a dvogredna čak do 160 tona, a visina podizanja tereta može biti do 100 metara.

Portalna dizalica ima oblik portala i istotako je jednogredna ili dvogredna s nosivošću do 80 tona, može se upotrebljavati tako izvana kao u zatvorenim prostorima. Posebnost konzolne dizalice je to da se pričvršćuje samo s jedne strane i time je njezin krak pokretan. Njezina nosivost je 5 tona i je praktična za upotrebu u industrijskim halama.

kran kit

Kran kit komplet uključuje svu potrebnu opremu za mosnu dizalicu

Indenna je pouzdan proizvođać svih vrsta kran dizalica, a njihova posebnost je posebno prilagođen komplet opreme, s kojom kupac sastavi kran u vlastitoj režiji. Ako naručite ovaj komplet kod njih, dobite uz opremu još čitavu projektnu i izvedbenu dokumentaciju i na vašu želju mogu vam pomagati testirati ili montirati kran. Sve je izrađeno prema uradnim zahtjevima i standardima i testirano.

Jedina komponenta, koja nije uključena u komplet, je glavni nosač – most. Sve komponente su prilagođene i izrađene po mjeri, tako i sva elektrooprema. Među komponentama za izgradnju krana nosivosti do 80 tona i raspona do 30 metara su tipsko lančano i uženo vitlo, čeoni nosači mosta, pogon za most, regulacija za pogone, kabelska vuča ili energetski lanac za vitlo, viseća tipkovnica ili radijske komande.

kran dizalica
Servis kranskih dizalica je osnova za njihovo optimalno funkcioniranje

Za tvrtku nije dovoljno nabaviti vrhunski kran, osim toga treba osigurati njegov redovit i profesionalan servis da ne dođe do kvarova i time nesreća radnika te uništenja materijala i velike financijske štete. Indenna ima visoko usposobljen tim servisera, koji su izuzetno dobro obučeni za pouzdano otklanjanje svih kvarova. Servis kranskih dizalica osiguravaju svaki dan 24 sata, što je za industrijo od najveće važnosti, i tvrtkama omogućavaju dvije varijante servisiranja.

Po prvoj mogu s Indennom sklopiti ugovor o redovnom godišnjem pregledu, što je vrlo dobra odluka, jer se redovnim pregledima nedostaci i manji kvarovi otklanjaju prije nego mogu dovesti do velikih kvarova. Druga varijanta je ugovor na osnovi zahtjeve kupca za servisiranje na poziv. U tom primjeru Indenna otpravi kvar unutar 24 satova. Svaka tvrtka si treba osigurati takvo vrhunsko i pouzdano servisiranje.

servis kranskih dizalica