putovanje na Zanzibar

Cijena putovanja na Zanzibar je uz ponudu all inclusive povoljnija

Putovanje na Zanzibar je izvanredno iskustvo jer je ovaj otok u Indijskom oceanu pravi raj za turiste. Ovdje možete doživjeti autentično i nezaboravno ljetovanje – bilo da ćete se izležavati na prekrasnim pješčanim plažama ili sudjelovati u egzotičnim safarijima ili zanimljivim izletima.

Na Zanzibaru cijene ljetovanja ovise u prvi vrsti o izboru hotela, njegovoj ponudi i o aktivnostima koje ćete odabrati te na koliko ćete izleta po otoku, a možda i do obližnje Tanzanije sudjelovati. Isto što vrijedi i za ostala turistička odredišta vrijedi i za Zanzibar all inclusive ponuda u hotelima je najjeftinija i omogućuje ležeran i opušteni odmor jer su time troškovi u veliki mjeri pod kontrolom.

Agencija Počitnice.si poznata je po tome da turistima nudi najbolji namještaj po povoljnoj cijeni, tako da će biti vaše putovanje na Zanzibar pristupačno i udobno u isto vrijeme. Uz to ima agencija posebnu ponudu za sve koji potuju na Zanzibar ljetovanje iz Ljubljane ili Zagreba preko Dubaja zrakoplovnom kompanijom Fly Dubai. Za sve ove turiste cijene su snizili do 20 posto.

Zanzibar cijene

 

Glavni grad prožet je mješavinom kultura i bogate povijesti

Što vrijedi vidjeti na ovom putovanju? Ovaj tropski otok leži uz afričku obalu, a na tom otoku su se križali utjecaji različitih kultura – arapske, persijske, portugalske i britanske. Ova mješavina kultura najbolje se odražava u glavnom gradu, koji se zove Stone Town – kameni grad.

Najveća atrakcija je stari, povijesni dio grada, koji je zaštićen kao svjetska baština kod UNESCO-a. Grad karakteriziraju uske, krivudave ulice, džamije i bazari. Stone Town jedan je rijetkih starih afričkih gradova koji je sačuvao svoju autentičnost i svakako ga vrijedi posjetiti. Arapska tvrđava, Kuća čuda, lokalna tržnica začina i kuća Freddieja Mercuryja su neizostavne znamenitosti ovog kamenog grada.

 

Otok začina impresionira rajskim plažama i tirkiznim morem

Putovanje na Zanzibar je fascinantno zbog prekrasne i egzotične prirode. Većinu turista privlači svojim prekrasnim bijelim pješčanim plažama i uvijek toplim tirkiznim morem. Indijski ocean ima naime temperaturu od oko 27 stupnjeva tijekom cijele godine. Ovdje se možete opustiti i odmoriti ili baviti nekim od vodenih sportova, kao što su surfanje, ronjenje ili kitesurfing.

Ako volite istraživati bogati podvodni svijet, svakako morate ići na plavi safari. Najljepše plaže okružene palmama su Nungwi, Kendwa, Mangapwani, Kizimkazi i Matemwe. Većina tih plaža nalazi se na sjeveru otoka gdje se možete kupati u moru cijeli dan, a na plažama na istoku otoka samo za vrijeme plime.

Nungwi je ribarsko selo sasvim na sjeveru gdje se brodovi još uvijek ručno izrađuju. Plaža Kizimikazi je na jugu otoka i poznata je po bjelim pješćanim plažama i delfinima. Jedna od najfascinantnijih je plaža Matemwe, duga 8 kilometara, nalazi se na severoistoku otoka. Prve hotele su ovdje izgradili nedavno pa još nema puno turista.

Ako tražite mir, prekrasne plaže i želite upoznati život ovdašnjih stanovnika, to je idealan kraj za vaše ljetovanje. Vrlo autentičan je ostao također gradić Jambiani s malim hotelima i tradicionalnim načinom života i lijepim plažama. Ovdje su od 17. stoljeća plantaže začina pa zrak miriše na cimet, klinčiće, muškatni oraščić, papar i šafran. Ove plantaže su vrlo lijepe za vidjeti i za turiste nešto posebno.

Zanzibar ljetovanje

 

Na Zanzibaru cijena putovanja ovisi o odabiru smještaja i ponude

Ako se pitate dali si možete putovanje na Zanzibar priuštiti, morate prvo odlučiti, kakav odmor želite. Luksuzni hoteli, skupi restorani i safariji će biti vrlo dragi. Ako planirate smještaj u udobnom hotelu sa 3 zvezdica i se odlučite za ponudu na Zanzibaru all inclusive – a uz to na ljetovanju istražujete otok sami ili birate povoljne aranžmaje dodatne ponude, onda se vaš san o ljetovanju na tom rajskom otoku može ostvariti i uz manji budžet. Isplati se provjeriti ponude turističkih agencija i njihove posebne pogodnosti.

Agencija Počitnice.si ima pakete posebne ponude za putovanje na Zanzibar Cijene su snižene čak do 20 posto ako odaberete njihov aranžma putovanja i na otok začina ljetite iz Ljubljane ili Zagreba preko Dubaija sa Fly Dubai. Program ljetovanja vam pripreme prema vašim planovima i željama. Uz to je prijevoz od zračne luke do hotela i natrag uvijek ukljućen u cijenu i time također uštedite.

 

Ponuda ljetovanja na Zanzibaru all inclusive garantira niske troškove

Na tom rajskom otoku imate mogućnost odabrati različite vrste smještaja – od privatnih kuća do manjih hotela i većih hotelskih kompleksa. Većina hotela ima u svojoj ponudi polupansion ili all inclusive i agencija Počitnice.si vam nudi na raspolaganje oboje mogućnosti za vaše putovanje. Ponuda ima brojne prednosti i je najjeftinija, jer su svi obroci i sva hrana i piće ukljućeni u cijenu i ne trebate ništa dodatno platiti. Ova ponuda se posebno isplati obiteljima s djecom i svim, koji ćete na ljetovanju biti večinu vrijemena u okolini hotela ili na kraćim izletima.

Zanzibar all inclusive